Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

Vakiosähköasemasta ihanneratkaisu teollisuuden sähkötilatarpeisiin

VEOn vakiosähköasemakonseptia laajennettiin tämän vuoden alussa, jotta se palvelisi sähköyhtiöiden ohella myös teollisuuden tarpeita entistä paremmin. Halu koviakin olosuhteita kestävän ja nopeasti käyttövalmiin sähkötilarakennuksen kehitykseen lähti kotimaan kaivosteollisuuden tarpeesta. Ensimmäiset asiakkaalle toimitetut rakennukset on juuri otettu käyttöön, ja uusia tilauksia on jo tullut mm. metsäteollisuudesta.

VEO on toimittanut moduulirakenteisia vakiosähköasemiaan pohjoismaisen energia- ja sähkönjakeluyhtiöille nousujohteisesti vuodesta 2002 lähtien. Erillistä sähkötilarakennusta tarvitaan kuitenkin usein myös teollisuudessa, sillä moni teollisuuslaitos kärsii toiminnan laajentuessa sähkötilojen puutteesta. VEOn vakiosähköasemasta muokattu sähkötilarakennus ratkaisee tämän ongelman.

– Voimme toimittaa sähkötilarakennuksemme tuotantolaitoksen kylkeen, tai mikä ettei hallin sisälle tai katolle, sillä rakennus on massaltaan huomattavasti kevyempi kuin perinteiset betonirakennukset, kertoo VEOn myyntipäällikkö Juha Tuisku

Sähkötila nopeasti käyttöön

Kun teollisuuslaitosta laajennetaan, ei vanhaa voida vain purkaa pois ja seisottaa tehtaan toimintaa. Tämä on huomioitu VEOn sähkötilaratkaisussa. Rakennus toimitetaan valmiiksi sähköistettynä niin, että kaikki toiminnot kiskosillasta, pienjännitekeskukseen ja ohjauspiireihin sekä tarvittaessa taajuusmuuttajiin ja jäähdytykseen on asennettu ja testattu valmiiksi VEOn tehtaalla. Myös muuntajatila saadaan tarvittaessa saman katon alle erottamalla se sähkötilasta palovaatimusten mukaisella seinärakenteella.

– Asiakkaan työmaalle jää vain pääpiirien kytkentä, ja tarvittavat käännöt voidaan tehdä teollisuuslaitoksen normaalien vuosihuoltoseisakkien aikana. Se tarkoittaa huomattavasti lyhyempiä seisakkeja. Edut ovat todella merkittävät, lisäksi kyseessä on kustannustehokas ratkaisu, sillä työmaa-aika lyhenee, vahvistaa, VEOn projektipäällikkö Reijo Ylikojola.

Jopa rakennuksen alla oleva kaapelointitila on tehty siirrettäväksi VEOn kehittämillä elementeillä.

Siirrettävä rakennus vaativiin olosuhteet

Moduulirakenteen ansiosta VEOn sähkötilarakennus voidaan skaalata kuhunkin tarpeeseen sopivaksi parin metrin lohkoissa. Lisäksi rakennusta on mahdollista siirtää, sillä jopa sen alla oleva kaapelointitila on tehty siirrettäväksi VEOn kehittämillä elementeillä. Kaivosteollisuudessa siirtomahdollisuus on tärkeä, sillä sähköä tarvitaan eri paikoissa sitä mukaa kun kaivosalue laajenee.

– Myös ulkoiset olosuhteet kaivosalueella ovat haastavat. Siksi teräsrunkoista rakennustamme voidaan toimittaa parhaaseen korroosioluokitukseen C5 asti. Kohtuullisen pienin muutoksin saimme rakennuksen toimimaan vaativimmassakin teollisuudessa, ja jokaiseen kohteeseen pystytään tekemään tarpeelliset muutokset, Tuisku jatkaa.

VEOlla nähdään valmiille sähkötilaratkaisulle kysyntää kaikilla teollisuuden aloilla, sillä sähkötilarakennus on kehitetty teollisuusasiakkaiden tarpeita kuunnellen ja niihin vastaten.

Lisätietoja:

Juha Tuisku, Myyntipäällikkö, VEO Oy, puh. +358 207 190 298  juha.tuisku@veo.fi

Kohtuullisen pienin muutoksin saimme rakennuksen toimimaan vaativimmassakin teollisuudessa.