Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

Pysäysperän sähköaseman rakentaminen etenee — 400 kV:n jännite kytketty

Fingrid Oyj rakennutti Haapajärven Pysäysperään uuden 400/110 kV:n sähköaseman. Rakennushankkeen tavoitteena on tukea alueen tuulivoimahankkeita ja edistää vihreää siirtymää.

VEO toimii Fingridin sähköasemahankkeen pääurakoitsijana.

– Pysäysperän sähköasema on VEOn osalta kokonaistoimitus, johon kuuluu täysin uusi 400 kV:n täysduplex-kytkinlaitos sekä 110 kV:n ja 20 kV kytkinlaitokset ensiö- ja toisiojärjestelmineen. Avaimet käteen -paketti sisältää myös valvomorakennuksen, suunnittelun, maanrakennustyöt, asennukset, testauksen ja käyttöönoton, projektipäällikkö Pasi Rintala listaa laajaa toimitusta.

Vuonna 2020 alkanut rakennushanke on nyt edennyt 400 kV:n kytkinlaitoksen ja ACT1 400/110 kV muunnon käyttöönottoon.

—Ilokseni voin todeta, että käyttöönotto on sujunut mallikkaasti. Pääkoestajamme Mika Mahla ja Juha Rautarinta ovat tehneet rautaista työtä yhdessä työmaapäällikkö Juha-Pekka Kumpulan kanssa, VEOn pääsuunnittelija Juha-Matti Hännikäinen kiittelee.

Hanke jatkuu toisen päämuuntajan käyttöönotolla lokakuussa, ja kokonaisuudessaan hankkeen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Uuden aseman tarkoituksena on tukea kantaverkon toimintaa palvelemalla alueelle suunniteltuja tuulivoimahankkeita (1000 MW:n sähkötehon edestä) sekä edistämällä vihreää siirtymää ja lähialueella olevaa pumppuvoimalaitoshanketta (50–75 MW). Fingridin investoinnin arvo on yhteensä noin 28 miljoonaa euroa. Kohde oli projektin alkaessa Fingridin suurin siihen asti rakennuttamista muuntoasemista.

Pysäysperä VEO

VEO toimii Fingridin sähköasemahankkeen pääurakoitsijana.

Pysäysperä VEO
Pysäysperä VEO