Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

VEO toimittanut Vaconille 10 000 NXC- tuotetta

Vaasalaisilla energiateknologiayrityksillä VEOlla ja Vaconilla on pitkä yhteinen historia. Kun Vacon perustettiin vuonna 1993, oli VEO yksi uuden yrityksen suurimmista rahoittajista, ja yhteistyö jatkuu tiiviinä edelleen. Eräs yhteistyön virstanpylväs saavutettiin hiljattain, kun VEO valmisti Vaconille 10 000. VACON® NXC-taajuusmuuttajatuotteen.

– NXC on koteloitu vakiotaajuusmuuttajan sovellus. Vacon valmistaa itse taajuusmuuttajan ja VEO taas tekee käyttövalmiin ratkaisun taajuusmuuttajan ympärille, johon sisältyy kokoonpano, jäähdytys ja sähköasennukset. Tuloksena on noin kaksi metriä korkea ja metrin levyinen kaappi, kertoo Jarkko Aro, VEOn teollisuus-liiketoimintayksikön johtaja.
NXC-tuotteita käytetään muun muassa laivoissa ja voimalaitoksissa, jossa ne ohjaavat isoja sähkömoottoreita ja pumppuja ja samalla säästävät energiaa.

Kotimainen valmistus

NXC-tuotteita on valmistettu 2000-luvun alusta lähtien. Jotain tähän mennessä valmistettujen tuotteiden määrästä kertoo se, että vierekkäin asetettuina ne muodostaisivat kymmenen kilometriä pitkän jonon. Rivi yltäisi Vaasan torilta aina Vaasa Airport Parkiin, jossa VEOn ja Vaconin toimitilat sijaitsevat vierekkäin.

Hiljattain tehdyn tehdasuudistuksen ansiosta VEOlla on entistä paremmat mahdollisuudet vastata Vaconin kasvuun.
– Tehdasuudistus lisäsi sekä tehokkuutta että kapasiteettia. Haluamme säilyttää valmistuksen kotimaassa, koska näin pystymme varmistamaan laadun ja nopeat toimitukset, toteaa Jarkko Aro.

“Tuotteet valmistetaan VEOn tehtaalla Vaasassa, joka on myös Pohjoismaiden suurin kojeistotehdas.”

Yhtiöillä myös muuta yhteistyötä

NXC-tuote muodostaa noin puolet VEOn ja Vaconin välisestä yhteistyöstä. VEO tekee Vaconille myös paljon vaativia erityissovelluksia Vaconin keskittyessä standardilaitteisiin.
– Olemme tehneet pitkään ansiokasta yhteistyötä VEOn kanssa. VEOn tarjoamat suunnittelu- ja valmistuspalvelut täydentävät hyvin Vaconin kaapitettujen ratkaisujen tarjoamaa. VEOlla on vahva kokemus erikoisratkaisujen tekijänä ja näin myös tärkeä rooli Vaconin toimitusketjussa. Vaconin ja Danfossin yhdistyminen luo meistä yhden maailman johtavista taajuusmuuttajatoimijoista ja toivomme hyvin sujuneen ja innovatiivisen yhteistyön VEOn kanssa jatkuvan myös tulevaisuudessa”, toteaa Vaconin Suomen toimintojen johtaja Timo Kasi.

Lisätietoja:

Jarkko Aro, Liiketoimintayksikön johtaja, VEO, puh. 0207 190 400