Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

Älyä lämpövoimalaitosten säätöön

VEO on ryhtynyt tarjoamaan lisenssiperiaatteella ÅF-Consult Oy:n adaptiivista säätöjärjestelmää lämpövoimalaitoksiin. Kyseessä on patentoitu järjestelmä Balance+, joka vähentää värinää ja häiriötekijöitä ja pienentää siten voimalaitosten polttoainekustannuksia ja päästöjä.

– Olemme 25 vuoden ajan toimittaneet automaatio- ja sähköistysratkaisuja lämpövoimalaitoksiin ja tämä järjestelmä on erittäin hyvä lisä tuoteperheeseemme, sanoo Esa Ala-Honkola, VEO:n asiantuntijapalveluiden liiketoimintayksikön johtaja.
Sopimuksen mukaan VEO tarjoaa ratkaisua pienemmille, alle 50 MW:n voimalaitoksille. ÅF puolestaan vastaa edelleen toimituksista isompiin voimalaitoksiin.

– Yhteistyö VEO:n kanssa auttaa meitä laajentamaan asiakaskuntaamme ja mahdollistaa lisäksi VEO:n järjestelmäosaamisen hyödyntämisen yhteisprojekteissa, toteaa ÅF:n Jari Leppäkoski, Senior Vice President, Process Control.

Patentoitua järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan. Balance+ on itseoppiva ja päivittyy automaattisesti sopeutuen uusiin olosuhteisiin.

– Säätökonsepti parantaa voimalaitoksen hyötysuhdetta ja pienentää sekä laitoksen omakäyttösähkön kulutusta että savukaasupäästöjä. Myös huoltotarve vähenee, Esa Ala-Honkola toteaa.
Balance+ on erityisen hyödyllinen kiinteitä polttoaineita käyttävissä laitoksissa, joissa polttoaineen laatu vaihtelee. Järjestelmä voidaan asentaa sekä vanhoihin että uusiin voimalaitoksiin, joko muiden päivitysten ohessa tai erillisenä projektina. Pienentyneiden polttoainekustannusten ansiosta Balance+ maksaa itsensä takaisin noin 2-3 vuodessa.

– Järjestelmä suunnitellaan aina kunkin prosessin mukaisesti ja se voidaan toteuttaa mihin tahansa nykyaikaiseen automaatiojärjestelmään, kertoo Jari Leppäkoski.
Balance+ on toiminnassa jo yli kolmessakymmenessä laitoksessa ympäri maailmaa. Parikymmentä näistä löytyy Suomesta.

Lisätiedot:
Esa Ala-Honkola, asiantuntijapalveluiden johtaja, VEO, +358 50 401 2572
Jari Leppäkoski, Senior Vice President, Process Control, ÅF, +358 40 827 9834