Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

VEO och Luxcara utökar sitt befintliga samarbete till norra Sverige

Luxcara, en oberoende kapitalförvaltare inom förnybar energi från Hamburg, utökar sitt befintliga samarbete med finska elektrifieringsleverantören VEO till norra Sverige. VEOs totalentreprenad omfattar design och leverans av två stora transformatorstationer för vindkraftparken Önusberget.

Med en överföringskapacitet på över 400 MW vardera kommer de två transformatorstationerna Djupdal och Kallamossen att ansluta vindparken till det lokala nätet på 170 kV. De prefabricerade modulbyggnaderna förbereds och testas vid VEOs fabrik i Finland före transport till projektplatsen. Konceptet optimerar kvalitetssäkringen och minskar mängden arbete på plats. Byggandet startade förra året och framskrider planenligt. Eftersom infrastrukturen redan är på plats och elektrifieringen enligt planerna sker under det tredje kvartalet i år är VEO på god väga att fullfölja alla arbeten inom 2021.

”Långsiktiga relationer är avgörande för oss som buy-and-hold-investerare. Vi är därför mycket glada över att kunna bygga vidare på våra framgångsrika vindkraftsparker i Norge genom att utöka vårt samarbete med VEO till Sverige.”

Dr Philip Sander, verkställande direktör på Luxcara, kommenterar: ”Långsiktiga relationer är avgörande för oss som buy-and-hold-investerare med en omfattande portfölj över hela Norden. Vi är därför mycket glada över att kunna bygga vidare på våra framgångsrika vindkraftsparker i Norge genom att utöka vårt samarbete med VEO till Sverige”.

”Vi är glada över att vara delaktiga i ett så här betydelsefullt projekt och stolta över att Luxcara visar oss förnyat förtroende med denna nya beställning. Att vara en nyckelaktör i den gröna övergången i Norden har varit ett långsiktigt mål för oss på VEO och denna beställning säkerställer vår ledande position på marknaden”, säger Willy Palm, Sales & Marketing Director för Power Distribution på VEO.

För mer information, vänligen kontakta:

Willy Palm, Sales & Marketing Director, Power Distribution
Telefon: +46 72 700 12 57, E-post: willy.palm@veo.se 

Om Luxcara

Luxcara är en oberoende kapitalförvaltare som erbjuder institutionella placerare möjlighet till investeringar genom eget kapital och lån på den internationella marknaden för förnybar energi. Luxcara är ägarlett och grundades 2009. Företaget förvärvar, strukturerar, finansierar och driver projekt inom förnybar energi och relaterad infrastruktur som långsiktig buy-and-hold-investerare.

Luxcaras långvariga fokus på osubventionerade marknader har gjort företaget till Europas mest framstående investerare i projekt med långsiktiga energiköpsavtal. Luxcaras portfölj inkluderar kraftverk över hela Europa med en sammanlagd kapacitet på över 3GW och en investeringsvolym på över 3 miljarder EUR. Med denna historik är Luxcara en av Europas mest erfarna kapitalförvaltare när det gäller investeringar i förnybar energi.
Följ oss på www.luxcara.com eller www.linkedin.com/company/luxcara/.

Om VEO

VEO är en energiexpert som erbjuder lösningar för automation och elektrifiering av elproduktion, elöverföring, eldistribution och användning av el. Lösningar för förnybar energi står för över hälften av bolagets omsättning. VEO har sitt huvudkontor I Vasa, Finland, samt lokala kontor i Sverige, Norge och Storbritannien. VEO Group sysselsätter 485 personer och omsatte år 2020 1,27 miljarder SEK.
Följ oss på www.veo.fi eller www.linkedin.com/company/veo-oy/.

VEO Wind Energy Concept

VEOs totalentreprenad omfattar design och leverans av två stora transformatorstationer för vindkraftparken Önusberget.