Contact Us

Contact us

Are you looking for a job or are you a student looking for an internship?

 

Read more: https://career.veo.fi

What business segment does your matter concern?
Reason for reaching out

Contact info

How do you prefer being contacted?

Työ kasvattaa nopeasti harjoittelijan taitoja

Kesätyönteko ja opinnäytetyöt ovat hyviä tilaisuuksia sekä työnantajalle että työntekijälle.

VEOlla työskentelee tänäkin kesänä tyytyväisiä kesäharjoittelijoita, joista monella on toiveissa jatkaa yrityksessä myös tulevaisuudessa. Hyvä työilmapiiri, mukavat työkaverit, mielenkiintoiset tehtävät sekä mahdollisuus kasvattaa omaa ammattitaitoa ja käytännön työkokemusta ovat VEOn parasta antia niin kuudetta kesää VEOlla ahkeroivan Ville Kotalan kuin ensimmäistä kertaa VEOn suunnittelutehtäviin päässeen Ville Maartosen mielestä.

”Kesätyönteko ja opinnäytetyöt ovat hyviä tilaisuuksia sekä työnantajalle että työntekijälle. Työnantaja näkee, millainen tekijä on kyseessä ja kiinnostaako ala työntekijää jatkossa. Pyrimme antamaan mahdollisimman laajalti töitä, jotta harjoittelija saisi mielikuvaa ja näkee, onko työ hänen odotuksiaan vastaava tulevaisuutta ajatellen”, toteaa VEOn teollisuusliiketoiminta-alueen suunnittelupäällikkö Pekka Rantala. Hänen yksikössään työskentelee tänä kesänä kolme harjoittelijaa.

Kuva: Takarivissä vasemmalta oikealle Ville Maartonen ja Pekka Rantala, edessä Ville Kotala.

Monipuolisia työtehtäviä

Pekka Rantala tuli itsekin VEOlle vuonna 2008 opinnäytetyötä tekemään, ja eteni siitä ensin suunnittelijaksi, sitten ulkomaille käyttöönottotehtäviin ja pääsuunnittelijaksi moninaisiin tehtäviin.

”Teknisen osaamisen soveltamistaito, itsensä kehittäminen, ylläpitäminen sekä muuttuva maailma muuttuvine tarpeineen ja laitteineen ovat hedelmiä tässä jutussa. Harjoittelijoiden kohdalla pyrimme siihen, että työtehtävät ovat monipuolisia ja kasvattavat nopeasti taitoa. Panostamme paljon myös tehokkuuteen ja työn mielekkyyteen”, Rantala kiteyttää.

Kojeistotehtaalla VEO tarjoaa harjoittelijoille asennustehtäviä, rakentamista ja komponenttien kiinnittämistä. Pidemmälle opinnoissaan ehtineille, usein jo tehdaspuolen tunteville harjoittelijoille, löytyy insinööripuolen suunnittelutehtäviä ja käyttöönottotehtäviä VEOn teknisistä tiimeistä. Monen harjoittelijan tie kulkeekin tehtaan kautta suunnittelutöihin. Tämä on Rantalan mukaan erittäin opettavaa ja auttaa ymmärtämään, mitkä asiat on syytä laittaa kuntoon jo suunnittelupöydällä.

”Jos olen tehtaalla joskus aiemmin todennut, kun joku ei onnistu ohjeen mukaan, niin nyt pitää katsoa itseään peiliin, kun piirrän piirikaavioita ja ohjeita muille”, vahvistaa harjoittelija Ville Maartonen, joka opiskelee sähkötekniikkaa Vaasan ammattikorkeakoulussa. Maartonen on tehnyt viimeiset kolme kesää töitä VEOn kojeistotehtaalla, mutta suunnittelutyöt ovat vielä verrattain uusi juttu. Maartonen kuuluu tiimiin, jonka projektit liittyvät lämpövoimalaitos- ja taajuusmuuttajaratkaisuihin, VEOn omiin tuotteisiin sekä instrumenttipiirroksiin.
”Viihdyin tehtaan puolella ja nyt suunnittelussa. Töihin on aamuisin kiva lähteä, kun on mukavia työkavereita. Tulee hyvä fiilis kun saa työn valmiiksi ja esimies toteaa hyvin tehdyksi”, Maartonen kertoo. Maartonen sai ensikosketuksen VEOon ammattikoulun työharjoittelussa.

Sopivasti haastetta, lisää vastuuta

Harjoittelija Ville Kotalalle VEO on tuttu yritys jo vuodesta 2016 lähtien. Hän teki insinööriopintojensa aikana opinnäytetyön VEOlle ja opiskelee nyt Vaasan yliopistolla tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Kotala on tiimissä, joka suunnittelee sähköistysratkaisuja ja kehittää ratkaisuja VEOn omalle pienjännitekojeistolle.
”Hain VEOlle aikoinaan kaverin suosituksesta. Kokemus koko alasta muuttui positiivisemmaksi, kun pääsin koulun penkiltä töitä tekemään. Töistä oppi enemmän kuin koulusta”, Kotala muistelee. Hän katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

”Olen saanut VEOlla hyvin tukea, ja esimiesten kanssa pystyy keskustelemaan, mihin suuntaan uraa voisi lähteä viemään. Olen tehnyt laajalti kaikenlaisia töitä, ja vastuuta on tullut lisää ajan kanssa sopivissa määrin”, Kotala toteaa. Hän tekee jo valtaosan töistä itsenäisesti ja sopivat haasteet ovat pitäneet mielenkiinnon yllä. ”Lämmittää mieltä, kun saa haastavan projektin loppuun ja asiakas on tyytyväinen.”